Studiu: Campionatul European de Fotbal creşte vânzările de televizoare cu peste 10%

O creştere de peste 10% a vânzărilor de televizoare este estimată pentru perioada mai-iulie, generată, în primul rând, de interesul crescut pentru vizionarea meciurilor de la Campionatul European de Fotbal 2020.

95 afișări
Imaginea articolului Studiu: Campionatul European de Fotbal creşte vânzările de televizoare cu peste 10%

Studiu: Campionatul European de Fotbal creşte vânzările de televizoare cu peste 10%

Potrivit unui comunicat al evoMAG, compania estimează vânzări de peste 5.000 de televizoare în perioada mai – iulie din acest an şi ia în calcul un plus de peste 10% a numărului de televizoare comercializate în 2021 faţă de anul anterior.

„După un început de an cu o stagnare a vânzărilor de televizoare, vedem, acum, un interes mai mare din partea clienţilor către astfel de echipamente, generat, în mare parte, de reluarea evenimentelor sportive, de preţurile tot mai accesibile pentru televizoare cu tehnologie de ultimă generaţie şi de intrarea în portofoliu a unor modele noi cu specificaţii şi funcţii care permit vizualizarea cu mai mare uşurinţă a conţinutului plătit şi accesul la diferite platforme de streaming”, spune Mihai Pătraşcu, CEO-ul companiei.

Spre deosebire de anul trecut, clienţii sunt dispuşi să plătească mai mult acum pentru un televizor. Astfel, preţul mediu pentru un televizor a urcat de la 1.100 de lei, în 2020, la peste 1.300 de lei anul acesta, se arată în comunicat.

Conform acestuia, românii vor acum ca ecranele produselor achiziţionate să fie tot mai mari şi sunt interesaţi de televizoare cu diagonala ecranului, în medie, de 43 de inci (109 cm), faţă de 32 de inci (81 cm) în trecut. Totodată, o categorie tot mai mare de clienţi cumpără televizoare foarte mari, de peste 70 de inci (170 cm), şi mai scumpe.

În ultimul an au crescut şi pretenţiile românilor atunci când vine vorba de achiziţia de televizoare. Aceştia îşi doresc ca televizoarele să permită conectarea wireless la internet, să fie UHD (4K) sau, cel puţin, Full HD, să aibă un sunet cat mai clar şi puternic, să aibă telecomandă inteligentă şi să aibă integrat modul CI+ (Common Interface Plus) ce permite vizionarea de servicii TV plătite de la operatorii TV, fără a fi necesar un set-top-box/receiver.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici