Studiu: Pandemia va perturba planurile de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă

  • Pandemia va perturba planurile de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă în întreaga lume.
  • Este rezultatul unui studiu EY Future Consumer Index care a stabilit că numeroşi consumatori căută produse la ofertă şi le preferă pe cele online.
226 afișări
Imaginea articolului Studiu: Pandemia va perturba planurile de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Studiu: Pandemia va perturba planurile de cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Potrivit studiului, pandemia a accelerat tranziţia către cumpărăturile online şi adoptarea acestei tendinţe pe termen lung în anumite categorii de produse şi pe anumite pieţe. Peste o treime (37%) dintre cei 14.467 de consumatori intervievaţi au declarat că pandemia va continua să le afecteze vieţile timp de cel puţin încă un an.

Acest procent creşte la 43% în Europa şi la 66% în Japonia, în timp ce consumatorii din India (19%) şi China (18%) sunt semnificativ mai optimişti. La nivel global, respondenţii consumatori consideră că modul în care fac cumpărături se va schimba pe termen lung, iar 39% au declarat că vor cumpăra în mai mare măsură online articolele pe care obişnuiau să le achiziţioneze din magazinele fizice.

„Cu încasări prognozate pentru sezonul vacanţelor mai mici decât de obicei, companiile din retail trebuie să urmărească cu atenţie linia profitabilităţii, în timp ce continuă să investească în operaţiuni touchless, conţinut personalizat şi campanii de marketing automatizate. Următorul pas natural este de a-şi dezvolta programele de loialitate de la mecanismele generale câştigă şi cheltuieşte, la recompense semnificative pentru fiecare client", spune Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanţă, EY România.

Ca urmare a pandemiei, 40% dintre respondenţi au înregistrat o scădere a veniturilor, iar majoritatea acestora (60%) analizează mai atent modul în care îşi cheltuiesc banii. De asemenea, 41% dintre consumatori şi-au redus cheltuielile pe produse neesenţiale, iar 46% au amânat achiziţia sau înlocuirea articolelor mai scumpe. Aceste tendinţe indică un potenţial sezon de cumpărături de final de an cu vânzări mai mici.

Deşi peste jumătate dintre consumatori (54%) intenţionează să achiziţioneze diverse produse în perioada reducerilor, datele studiului EY Future Consumer Index sugerează că 42% dintre consumatori la nivel global plănuiesc să cheltuiască mai puţin în sezonul de cumpărături comparativ cu anul trecut.

Dintre cei care vor participa, 91% vor cheltui online cel puţin jumătate din sumele destinate cumpărăturilor, ceea ce arată importanţa vânzărilor online cu amănuntul în acest sezon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici