SUA ridică embargoul la software pentru serviciile de socializare în Iran, Sudan, Cuba

Autorităţile SUA au decis să permită companiilor americane din sectorul IT să exporte în Iran, Sudan şi Cuba software destinat serviciilor de socializare online, atenuând astfel embargoul aplicat statelor respective, pentru a susţine comunicarea cetăţenilor acestora cu restul lumii.

24 afișări
Imaginea articolului SUA ridică embargoul la software pentru serviciile de socializare în Iran, Sudan, Cuba

SUA ridică embargoul la software pentru serviciile de socializare în Iran, Sudan, Cuba (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, companii precum Google şi Microsoft vor putea exporta în aceste state aplicaţii destinate publicului larg, transmite Reuters.

"Măsurile de astăzi vor permite iranienilor, sudanezilor şi cubanezilor să îşi exercite drepturile de bază", a declarat Neil Wolin, secretarul adjunct al Trezoreriei.

Instituţia a precizat că utilizatorii din statele menţionate vor putea să descarce sofware pentru navigarea pe Internet, utilizarea serviciilor de mail, mesagerie instant şi chat, precum şi pentru folosirea reţelelor de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici