Şucu: Dacă aveam în 1993 experienţa de azi, nu ştiu dacă aş fi avut curaj să încep afacerea Mobexpert

Proprietarul grupului Mobexpert, Dan Şucu, spune că în prezent tinerii antreprenori nu pot avea succes în afaceri doar cu entuziasm, aşa cum se întâmpla la începutul anilor '90, ci au nevoie şi de competenţă şi experienţă.

63 afișări
Imaginea articolului Şucu: Dacă aveam în 1993 experienţa de azi, nu ştiu dacă aş fi avut curaj să încep afacerea Mobexpert

Şucu: Dacă aveam în 1993 experienţa de azi, nu ştiu dacă aş fi avut curaj să încep afacerea Mobexpert (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Orice activitate economică o faci în momentul de faţă din ce în ce mai greu doar cu dorinţă, aşa cum am început eu de exemplu (...) şi trebuie din ce în ce mai multă competenţă. Din păcate competenţa se dobândeşte în timp", a declarat Şucu pentru MEDIAFAX.

El a afirmat că dacă ar porni afacerea Mobexpert în acest an, cu experienţa deja dobândită, nu i-ar fi foarte dificil să aibă succes.

Pe de altă parte, el admite că dacă ar fi avut informaţiile din prezent la începutul anilor '90, ar fi existat posibilitatea să nu lanseze business-ul de mobilă.

"Dacă mă gândesc retrospectiv, dacă în 1993 aş fi avut informaţiile de acum, nici măcar nu ştiu dacă aş mai fi pornit afacerea, nu-mi dau seama. Poate că mi-ar fi fost atât de teamă că nici măcar nu m-aş fi apucat. În 1991-1993 entuziasmul era suficient. În clipa de faţă, şi entuziasm, şi inconştienţă, şi competenţă sunt trei lucruri de care ai nevoie", a spus omul de afaceri.

El afirmă că în prezent nu este interesat nici de cedarea afacerii, nici de achiziţia unor competitori.

"Nu ne interesează ideea de achiziţii. Noi promovăm un anumit concept de magazin. Să achiziţionăm un magazin cu un concept diferit n-ar avea nicio logică", a spus Şucu.

Întrebat când a primit ultima ofertă pentru cedarea afacerii, Şucu a afirmat că are lunar discuţii cu diverşi retaileri, din toată lumea, dar singura dată când a cerut o ofertă concretă a fost în perioada 2006-2007.

"În general cauţi un preţ în clipa când vrei să vinzi ceva. Dacă nu vrei să vinzi, nu te interesează preţul. (...) Nu există o perspectivă imediată a ceda afacerea. Dar nu exclud posibilitatea de a renunţa la anumite porţiuni din afacere dacă ele nu-mi aduc satisfacţia necesară", a mai spus omul de afaceri.

Grupul Mobexpert cuprinde 11 companii de retail, nouă fabrici de mobilă, şapte companii de import şi trei de servicii. Fiecare entitate este administrată independent, fiind centru de profit în interiorul grupului.

Şucu a lansat afacerea Mobexpert în 1993, iar grupul se numără printre cei mai mari retaileri de mobilă din România, alături de IKEA, Elvila, kika, Neoset sau Lemet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici