Suedia vrea să colaboreze cu Franţa în domeniul energiei nucleare

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a semnalat marţi, la Paris, posibilitatea unui parteneriat cu Franţa pentru construirea de noi centrale nucleare în Suedia, informează cotidianul Le Figaro.

118 afișări
Imaginea articolului Suedia vrea să colaboreze cu Franţa în domeniul energiei nucleare

Suedia vrea să colaboreze cu Franţa în domeniul energiei nucleare

"Parteneriatul franco-suedez dispune de un potenţial bun în materie de energie nucleară", a declarat Ulf Kristersson cu ocazia întâlnirii pe care a avut la Palatul Élysée cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

"Noul Guvern suedez este determinat să construiască centrale nucleare şi suntem foarte impresionaţi de experienţa franceză în materie", a subliniat Ulf Kristersson.

Suedia a preluat la 1 ianuarie Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
franţa,
nuclear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici