Tăriceanu a invitat în România reprezentanţi ai Fondului Suveran polonez: Este similar celui pe care dorim noi să-l construim

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăricean, a declarat marţi, că a invitat la Bucureşti experţi polonezi în gestionarea Fondului Suveran şi că a purtat o discuţie telefonică pe această temă, în cursul zilei, cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

454 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a invitat în România reprezentanţi ai Fondului Suveran polonez: Este similar celui pe care dorim noi să-l construim

Tăriceanu: L-am informat pe Dragnea că am invitat responsabilii de Fondul Suveran polonez

„Pe Fondul Suvernan l-am informat (pe Liviu Dragnea - n.r.) că am făcut deja demersul oficial de a invita, din Polonia, pe cei care sunt responsabili de gestionarea Fondului Suveran polonez, care este un fond similar celui pe care dorim noi să-l construim în România şi vrem să facem un schimb de opinii”, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că a vorbit, marţi, la telefon cu Dragnea.

Tăriceanu a menţionat că discuţia cu polonezii este „foarte utilă pentru a afla care au fost greşelile”.

„Au experienţă deja în domeniu şi o astfel de discuţie este foarte utilă pentru a afla care au fost greşelile şi ca să le evităm şi de a-i da o perspectivă cât mai bună, adică de a face din acest Fond un instrument eficient de punere în mişcare a investiţilor, a economiilor, de creare de locuri de muncă, de valoare adăugată cât mai importantă pentru economia românească", a declarat preşedintele ALDE.

Întrebat când se va înfiinţa Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), Tăriceanu a evitat să ofere un termen.

„Nu pot să vă fac o precizare în acest moment, dar încercăm. Dorinţa mea, şi nu numai a mea, este ca acest proiet să îl definitivăm şi să devină operaţional cât mai repede”, a indicat acesta.

Ministerul Energiei nu a avizat proiectul de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici precizând marţi că este vorba de companiile care vor fi incluse în fond şi de necesarul de investiţii.

„Este avizul de la un minister fără de care apoi Ministerul Justiţiei nu poate face ceva. Ministerul Justiţiei a dat avizul, dar trebuie să îl aibă de la ministerul Energiei”, a spus Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici