Tăriceanu i-a cerut lui Remeş urgenteze plata despăgubirilor către agricultori

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, să finalizeze cât mai rapid strategia de combatere a efectelor secetei şi să înceapă urgent plata despăgubirilor către agricultori pentru culturile afectate.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu i-a cerut lui Remeş urgenteze plata despăgubirilor către agricultori

Tăriceanu i-a cerut lui Remeş înceapă urgent plata despăgubirilor către agricultori

Ministrul Agriculturii a asigurat că strategia cerută va fi prezentată Guvernului în şedinţa de miercuri şi că sumele necesare despăgubirilor vor fi distribuite direcţiilor agricole judeţene în următoarele zile, pe baza dosarelor aprobate de instituţie, fondurile alocate de Guvern intrând deja în contul ministerului.

Ministrul Remeş a prezentat Executivului, în urmă cu aproximativ două săptămâni, schiţa unei strategii de combatere a secetei, cu măsuri referitoare la modernizarea sistemului de irigaţii în vederea scăderii costurilor de utilizare, reîmpădruirea unor suprafeţe şi renaturarea cursurilor de apă, document pe baza căruia urma să fie elaborat un program mai detaliat.

Documentul a fost prezentată după ce premierul i-a cerut ministrului Agriculturii să refacă planul pregătit iniţial, pe care l-a caracterizat drept "o schiţă de funcţionar de minister" din care nu a înţeles nimic.

Premierul Tăriceanu i-a convocat, marţi, la Palatul Victoria, pe miniştrii Agriculturii, Finanţelor, Mediului şi Reformei Administrative pentru o evaluare a efectelor secetei şi a măsurilor de reducere a acestora.

Au fost evaluate şi planurile de acţiune viitoare, având în vedere că, potrivit datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Ministerul Mediului, în perioada următoare nu vor fi înregistrate precipitaţii importante pe teritoriul ţării, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici