Tăriceanu invită firmele româneşti să investească în Bulgaria

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a participat, miercuri, la deschiderea primului hipermagazin Mobexpert la Sofia, arătând că îşi doreşte ca tot mai multe firme româneşti să investească în Bulgaria după modelul acestei companii, dar şi al Rompetrol, care derulează de asemenea afaceri în ţara vecină.

3 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu invită firmele româneşti să investească în Bulgaria

Tăriceanu invită firmele româneşti să investească în Bulgaria

"Îmi doresc ca din ce în ce mai multe firme româneşti să ia exemplul Mobexpert şi Rompetrol, care au venit în Bulgaria, şi să investească, deoarece aderarea noastră la un spaţiu liberalizat, fără bariere vamale, este o premisă pentru a asigura expansiunea afacerilor lor", a spus Tăriceanu, la ceremonia de inaugurare a magazinului.

El a apreciat investiţia Mobexpert în Bulgaria ca fiind de un "standard ridicat", cu produse româneşti de foarte bună calitate.

Premierul a arătat că firmele româneşti încep să aibă un rol important nu numai în propria ţară, dar şi în regiune şi a invitat companiile bulgare să investească în România, apreciind că dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări va stimula şi legăturile oficiale, "de multe ori rămase în urma celor economice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici