Tăriceanu: Lucrările la Autostrada Transilvania se desfăşoară "într-un ritm alert"

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a inspectat, joi, stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania, în judeţul Cluj, spunând că acestea se desfăşoară "într-un ritm alert şi cu tehnologii care se folosesc pentru prima dată în România", astfel că unele tronsoane ar putea fi terminate mai devreme.

24 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Lucrările la Autostrada Transilvania se desfăşoară "într-un ritm alert"

Tăriceanu: Lucrările la Autostrada Transilvania se desfăşoară "într-un ritm alert"

"Lucrările la autostradă văd că se desfăşoară într-un ritm alert şi cu tehnologii care se folosesc pentru prima dată în România. Deşi unele tronsoane trebuiau finalizate în 2010, este posibil ca ele să fie finalizate în 2008. În funcţie de stadiul lucrărilor vor fi şi alocări de fonduri mai mari decât cele stabilite iniţial. Este foarte important să termine cel puţin un prim tronson pentru a scurta drumul dintre Cluj şi Turda şi a reduce poluarea în zonă", a spus Tăriceanu.

Premierul a subliniat importanţa acestor lucrări de infrastructură pentru economie şi a cerut o implicare mai bună a Ministerului Transporturilor pentru a fi rezolvate probleme care întârzie lucrările.

"Consider că lucrările de infrastructură vor ajuta economia să crească prin atragerea de noi investiţii, fapt care va duce la creşterea Produsului Intern Brut. Cu toate că lucrările merg într-un ritm bun, consider că este nevoie de o mai bună implicare a Ministerului Transporturilor pentru urgentarea exproprierilor şi relocarea reţelelor de utilităţi, care au darul de a întârzia lucrările. Există bani, atât la Ministerul Transporturilor, cât şi la Compania Naţională de Autostrăzi pentru autostradă", a spus Tăriceanu.

Referitor la întârzierile de care s-au plâns reprezentanţii Bechtel, primul ministru a declarat că există fonduri, dar lucrările trebuie certificate şi apoi vor fi plătiţi banii.

În ceea ce priveşte depăşirea costurilor autostrăzii, faţă de suma prevăzută iniţial, Tăriceanu a spus că de multe ori realităţile din teren au solicitat costuri mai mari decât se prevăzuse iniţial.

"Ministerul Transporturilor ar trebui să numească un înalt responsabil care să se ocupe doar de problemele autostrăzii, astfel încât pe măsură ce acestea apar să fie rezolvate operativ", a spus Tăriceanu.

Potrivit premierului, anul acesta, Guvernul va aloca între 400 şi 450 de milioane de euro pentru lucrările de la Autostrada Transilvania.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi, în jurul orei 11.00, la Cluj şi a mers să inspecteze lucrările care se desfăşoară la Autostrada Transilvania.

Premierul s-a oprit la punctul de lucru de la kilometrul 26 + 400 al Autostrăzii Transilvania, după care s-a deplasat pe aliniamentul autostrăzii, s-a oprit la un viaduct unde s-au folosit cele mai înalte grinzi din ţară şi a văzut sectorul asfaltat deja.

Premierului i-au fost prezentate stadiul lucrărilor şi hărţi cu proiectul Autostrăzii Transilvania.

Compania Bechtel a început asfaltarea unui sector de 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, până acum acest proces fiind finalizat pe o porţiune de cinci kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici