Vara aceasta, ai 500 de trotinete electrice noi pe străzile din Bucureşti. Cât costă acestea şi care sunt tarifele în Capitală

  • În Bucureşti, sunt peste 2.500 de trotinete electrice de închiriat, dintre care Lime şi Bolt deţin trei sferturi din numărul lor
  • Alte 4 companii sunt româneşti : Flow, Wolf-e, Melc, Splash
  • Cosmin Doroftei, cofondator Splash, îţi spune cât costă o trotinetă electrică şi cât a investit în afacere
5825 afișări

Când stai blocat în traficul din Capitală te gândeşti cum ar fi să poţi zbura sau cum ar fi să faci slalom printre maşini. Aripi funcţionale de închiriat nu există, dar există, aşa cum ştim cu toţii, trotinete electrice. Ei bine, acum ai 500 de trotinete electrice în plus, iar în Capitală numărul total ajunge la 2.500. Sunt deţinute de 6 companii, dintre care 4 sunt româneşti. 

TARIFE TROTINETE ELECTRICE BUCUREŞTI

  • SPLASH – 3 lei tarif deblocare + 0,50 lei/minut
  • FLOW –2 lei tarif deblocare + 0,40 lei/minut
  • MELC – 2.5 lei tarif deblocare + 0, 50 lei / minut
  • WOLF-E – 2 lei tarif deblocare + 0, 50 lei/minut
  • BOLT :-  0 lei tarif deblocare + 0,60 lei/min
  • LIME – 3 lei tarif deblocare + 0,60 lei/minut

Fie că pur şi simplu vrei să te plimbi, fie că o consideri o alternativă practică pentru traficul din Capitală, trotineta electrică este un trend care a prins bine. La noi, piaţa de ridesharing a vehiculelor electrice, trotinete şi biciclete, are o valoare între 17 şi 20 milioane euro. Cosmin, cofondatorul şi CEO al unei companii româneşti care închiriază trotinete electrice, s-a inspirat din modelul de afaceri din California. El îţi spune cât a investit în afacere şi cât costă trotinetele pe care le vezi peste tot pe stradă.

Acum am suplimentat cu încă 500 de trotinete şi avem undeva aproape de 600. O trotinetă, cu tot cu transport, personalizare, ajunge undeva la 660 de dolari. La început, flota a fost 50.000-60.000 de euro, plus partea de soft şi alte investiţii operaţionale, am ajuns la 200.000 de euro. Acum, cu investiţia din a doua tranşă am ajuns aproape la 1 milion de euro”, spune Cosmin Doroftei, CEO.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici