Tariful de transport al energiei aplicat de Transelectrica a crescut cu peste 5% de la 1 ianuarie

Tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice aplicat de Transelectrica (TEL) a fost majorat de la 1 ianuarie cu 5,4%, de la 16,13 lei/ MWh, în 2009, la 17 lei/ MWh, a anunţat, luni, compania.

17 afișări
Imaginea articolului Tariful de transport al energiei aplicat de Transelectrica a crescut cu peste 5% de la 1 ianuarie

Tariful de transport al energiei aplicat de Transelectrica a crescut cu peste 5% de la 1 ianuarie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Majorarea a fost aprobată prin ordin al Preşedintelui Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Documentul prevede şi creşterea cu 3% a tarifului pentru serviciul de sistem, de la 20,08 lei/MWh la 20,68 lei/ MWh.

Pe de altă parte, taxa pentru serviciile prestate de filiala OPCOM participanţilor la piaţa angro de energie electrică a fost menţinută la nivelul din 2009, de 0,3 lei/ MWh.

Sumele nu includ TVA.

Acţionarul majoritar al Transelectrica, Ministerul Economiei, deţine 73,6% din titluri, în timp ce Fondul Proprietatea are 13,5%.

Titlurile companiei se tranzacţionau luni la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 13,4 lei pe unitate, în scădere cu 0,74%, cotaţie la care Transelectrica are o capitalizare de 982 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici