Taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în 2009

Taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în acest an, urmând ca Ministerul Mediului să propună o nouă formulă privind taxarea maşinilor, cu aplicare din 2010, a declarat, joi, Dan Cârlan, secretar de stat în cadrul ministerului.

17 afișări
Imaginea articolului Taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în 2009

Taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în 2009

"Vom propune în guvern o nouă formulă privind taxarea maşinilor, care să fie trecută prin parlament conform procedurilor, iar aplicarea ei va începe din 2010", a spus Cârlan, în conferinţa "Mediafax talks about auto industry".

El a adăugat că actuala taxă are o formă discriminatorie şi se lucrează ca noua formulă să fie echitabilă.

"Îi taxăm doar pe cei care îşi cumpără maşini în această perioadă, nu pe toţi poluatorii. Vom căuta să respectăm toate priorităţile pentru ca noua formulă să fie echitabilă. Vom încerca să o aplicăm fără să facem vreo discriminare", a mai spus Cârlan.

Secretarul de stat a mai precizat că ministerul va încerca, în 2010, să demareze programul Rabla din prima zi din ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici