Teodorovici îi va propune Guvernatorului BNR să prezinte împreună, semestrial, indicatorii macro

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, miercuri seara, că îi va propune Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, să ţină o conferinţă de presă comună, trimestrial sau semestrial, în care să prezinte indicatorii macroeconomici.

165 afișări
Imaginea articolului Teodorovici îi va propune Guvernatorului BNR să prezinte împreună, semestrial, indicatorii macro

Teodorovici îi va propune Guvernatorului BNR să prezinte împreună, semestrial, indicatorii macro

Guvernatorul Băncii centrale a spus că nu se poate „doar apăsând pe buton”, iar asta cu deficitul comercial aveţi de lucru că nu se poate face peste noapte.

„Dânsul spune lucruri foarte corecte, dar, când le prezintă... Poate nu este o idee rea: vin eu, ministru de Finanţe şi împreună să avem o prezentare publică periodică - o dată pe trimestru, o dată pe semestru, dacă este cazul, să prezentăm, în mod public, o anumită abordare coerentă care să aibă elemente, de o parte, politică monetară, de alta, politică fiscală, care să arate foarte clar în piaţă un mesaj foarte clar pentru români, pentru investitori, pentru cei care urmăresc economia România. Am să îi propun în mod oficial domnului Guvernator o astfel de întâlnire, de prezentare publică, o dată pe semestru a unui astfel de element pe indicatori macro, pentru ca lumea să înţeleagă mai bine, că nu ne luptăm între noi, colaborăm, pentru că acesta este obligaţia noastră legală”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici