Tesla recheamă în service peste 285.000 de maşini produse sau importate în China

  • La Model 3 şi la Model Y, problemele sunt la sistemul de control al vitezei.
  • Clienţii nu trebuie să restituie automobilele, ci vor primi o actualizare gratuită de software.
  • Tesla pierde viteză în China, unde vânzările în aprilie au scăzut cu mai bine de un sfert faţă de martie.
1541 afișări
Imaginea articolului Tesla recheamă în service peste 285.000 de maşini produse sau importate în China

Tesla recheamă în service peste 285.000 de maşini produse şi importate în China

Modele cu probleme prezintă un risc de siguranţă cu privire la funcţia de control a vitezei de croazieră a vehiculului.

Sistemul de control al vitezei de croazieră din anumite modele poate fi activat atunci când şoferii încearcă să schimbe vitezele sau ating accidental schimbătorul, rezultând o acceleraţie nedorită.

Rechemarea în service vizează 35.665 de vehicule Model 3 importate şi 249.855 de vehicule Model 3 şi Model Y fabricate de Tesla în Shanghai. Clienţii nu vor fi obligaţi să returneze vehiculele. În schimb, vor primi o actualizare gratuită de software, pentru a rezolva problema.

Tesla şi-a cerut scuze, sâmbătă, că a fost nevoită să apeleze la această soluţie neplăcută, într-o declaraţie postată pe contul său oficial de Weibo, unul dintre cele mai populare site-uri de socializare din China. Tesla a spus că va continua să se îmbunătăţească în conformitate cu reglementările de siguranţă ale Chinei, de unde a primit reclamaţiile.

"Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri provocate proprietarilor noştri de maşini. Între timp, Tesla va respecta cu stricteţe reglementările naţionale şi va îmbunătăţi în continuare siguranţa, oferind cu fermitate o experienţă de conducere excelentă şi sigură clienţilor noştri", a prezinzat producătorul auto.

China s-a dovedit a fi o piaţă greu de cucerit pentru Tesla. Compania a avut clinciuri cu cinci agenţii de reglementare chineze, organizaţii care pun la îndoială calitatea maşinilor sale Model 3 fabricate în Shanghai.

Liderul maşinilor electrice a vândut mai puţin de 26.000 de maşini în China, în luna aprilie, în scădere cu 27% faţă de martie, conform cifrelor publicate de China Passenger Car Association.

Scăderea a venit în timp ce producătorii chinezi de vehicule electrice, precum Nio (NIO), Xpeng şi Li Auto, au raportat vânzări interne sporite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici