Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Tesla, care a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiţie majoră în Bitcoin, a vândut cea mai mare parte a depozitelor sale de criptomonedă, potrivit BBC.

617 afișări
Imaginea articolului Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Constructorul de automobile electrice a declarat că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021. Compania a luat această decizie în condiţiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbuşit, scăzând cu peste 50% în 2021.

Tesla a anunţat că a cumpărat monedă tradiţională cu cele 936 de milioane de dolari din vânzările sale de Bitcoin.

Şeful Tesla, Elon Musk, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai criptomonedelor, declaraţiile sale pe reţelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

Investiţia de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creştere a cererii pentru această monedă. Preţul criptomonedei a urcat anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuşi.

Un Bitcoin se tranzacţionează acum la mai puţin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru maşinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei.

La vremea respectivă, Musk a declarat pe reţelele de socializare că societatea nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deţine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici