Top Genko preia Famos Suceava

Compania Top Genko Bucureşti, parte a grupului italian Genko, va prelua firma producătoare de aparatură şi instrumente medicale Famos Suceava, printr-o tranzacţie în valoare de peste şase milioane euro, contractul fiind aprobat, vineri, de AVAS, au declarat pentru MEDIAFAX surse din instituţie.

12 afișări
Imaginea articolului Top Genko preia Famos Suceava

Top Genko preia Famos Suceava

"AVAS a încheiat negocierile asupra clauzelor contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor la Famos Suceava. Contractul a fost aprobat, vineri, de Consiliul de Indrumare şi Supraveghere al AVAS şi urmează formalităţile pentru semnarea contractului", au afirmat sursele citate.

Negocierile pentru preluarea Famos au durat peste şase luni, aceasta fiind cea de-a opta tentativă a AVAS de a privatiza societatea.

AVAS a primit, la începutul anului, oferte din partea firmelor Top Genko şi Vecchia Toscana Arad pentru producătorul de aparatură şi instrumente medicale Famos Suceava. În luna febuarie, Autoritatea a selectat oferta depusă de Top Genko, în urma aplicării grilei de punctare.

Pachetul scos la vânzare reprezintă 98,7% din capitalul Famos. Firma are un capital social de 61,5 milioane lei, ceilalţi acţionari fiind SIF Moldova, cu 0,57% şi alţi acţionari persoane juridice,cu 0,68%.

Top Genko Bucureşti este parte a grupului internaţional Genko, cu sediul în Italia. Grupul desfăşoară ativităţi în domeniul sanitar de peste 35 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici