Topolinski, Aversa: Vrem ca împreună cu alţi producători să furnizăm soluţii integrate

Proprietarul producătorului de pompe Aversa, Michael Topolinski, vrea să se asocieze cu alte companii pentru a produce soluţii complete pentru industrie şi agricultură.

265 afișări
Imaginea articolului Topolinski, Aversa: Vrem ca împreună cu alţi producători să furnizăm soluţii integrate

Topolinski, Aversa: Vrem ca împreună cu alţi producători să furnizăm soluţii integrate (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pompele sunt doar o parte din soluţii. Vrem să colaborăm cu alţi producători, care pot să furnizeze alte părţi din soluţii pentru industrie şi agricultură. Vrem, ca producători români, să lucrăm cu Guvernul, cu diferite agenţii ale statului pentru a furniza soluţii integrate. Adică, noi vrem să oferi soluţii pentru irigaţii, instalaţii, dar şi ţevile, tehnologiile, sistemul de control, deci într-un sistem, sub brand românesc, cu care să mergem şi la export. Să facem acest lucru, avem nevoie de parteneriate cu alte companii, cu investitori străini pentru a aduce pe piaţă cea ce nu există încă", a declarat Topolinski la "Conferinţa anuală de Reindustrializare şi Infrastructură", organizată în parteneriat cu Mediafax.

El a adăugat că pentru a pune în practică acest plan are nevoie de sprijinul statului, dar şi de cel al băncilor, pentru a finanţa proiectele.

Firmele Blue Diamond Estate, deţinută de Topolinski, şi Autoplast Engineering au câştigat în septembrie licitaţia pentru preluarea activelor producătorului de pompe Aversa, pentru 17,3 milioane euro exclusiv TVA, tranzacţie în care este inclus terenul de 10 hectare din zona Pieţei Obor pe care se află fabrica în prezent.

Companiile au garantat prin contractul de privatizare că vor continua producţia pentru minimum 3 ani şi 200 de oameni. În prezent în cadrul producătorului lucrează 204 angajaţi, iar în următoarele două luni noii proprietari vor să angajeze încă 80 de persoane, având în vedere cererea foarte mare pe care o au produsele companiei.

Prezent la eveniment, avocatul Gabriel Biriş a arătat că România are nevoie de producători industriali deoarece aceştia pot contribui la dezvoltarea sectoarelor cu potenţial de creştere, precum agricultura şi infrastructura.

"IT-ul, soft-ul sunt zone apetisante şi în care valoarea adăugată este uriaşă şi zone în care se fac milionari sau miliardari pe bandă rulantă. Cu ce ne ajută nişte cipuri ultraperfomante să facem autostrăzi? Cu ce ne ajută nişte cipuri ultraperformante să facem irigaţii? Poate să efientizăm nişte procese. Avem nevoie de industrie grea, care încă mai există în bună parte în România. Avem nevoie de ciment, de pompe de beton pentru autostrăzi, avem nevoie de prefabricate, care bineînţeles nu înglobează software şi microcipuri, decât la capitolul management al operării acelor infrastructuri", a spus Biriş.

El a precizat că pentru a deveni poveşti de succes cazuri precum Aversa un nevoie de un minim de ajutor, în sensul unei strategii de dezvoltare a ţării.

"Cred că trebuie un pic mai mult ajutor pentru competitivitatea României venit şi dinspre zona guvernamentală. Este foarte important ca mediul privat să-şi facă treaba cât mai bine, să creem locuri de muncă, să ne plătim impozitele şi taxele, dar cred că este foarte important un pic de concentrare pe zona asta. Nu putem să continuăm să punem sarcină fiscală pe zona de business şi să nu ne uităm acolo unde este cea mai mare sursă de bani, evaziunea", a afirmat Biriş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici