Topul celor mai bune zece acţiuni de la începutul anului

Nimeni nu şi-ar fi imaginat la începutul anului că indicele BET va creşte cu 16% într-o lună şi jumătate, iar SIF-urile vor înregistra creşteri de peste 30%, dar investitorii care au avut inspiraţia să cumpere acţiuni au obţinut câştiguri şi de patru ori cât dobânda pe un an plătită de bănci la depozite.

445 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bune zece acţiuni de la începutul anului

Topul celor mai bune zece acţiuni de la începutul anului (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Creşterea puternică a bursei de la Bucureşti a venit pe fondul evoluţiei pozitive a pieţelor europene, însă a fost susţinută şi amplificată de factori interni, precum ridicarea pra­gului de deţinere la SIF-uri.

De la jumătatea lunii ianuarie, când pragul de deţinere a fost majorat la 5%, SIF-urile au crescut puternic pe fondul unor tranzacţii tot mai mari. Dividendele mari aşteptate de investitori au con­tri­buit şi ele la avansurile de peste 30% pentru titlurile SIF Muntenia, SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova.

Şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au avut în această perioadă o creş­tere neaşteptat de puternică, pe fondul achiziţiilor mai mari ale investitorilor străini care se luptă să preia controlul.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici