Toyota a înaintat oferte de plecare voluntară pentru 18.000 de angajaţi

Constructorul auto japonez Toyota Motor a anunţat că a înaintat oferte de plecare voluntară pentru 18.000 din cei circa 30.000 de angajaţi ai companiei în America de Nord şi un program de diminuare a salariilor conducerii, ca urmare a prăbuşirii vânzărilor.

25 afișări
Imaginea articolului Toyota a înaintat oferte de plecare voluntară pentru 18.000 de angajaţi

Toyota a înaintat oferte de plecare voluntară pentru 18.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, Toyota vizează întreruperea producţiei pentru mai multe zile în luna aprilie la fabricile din America de Nord, respectiv SUA, Canada şi Mexic.

Măsura are ca scop protejarea a cât mai multe locuri de muncă, în contextul în care compania ar putea anunţa o pierdere operaţională pentru anul fiscal care se încheie în luna martie de circa cinci miliarde de dolari, prima din storia de 70 de ani a producătorului auto, au precizat reprezentanţii Toyota.

Programul de plecări voluntare nu va include două uzine pe care Toyota le deţine în comun cu General Motors, respectiv fabrica din California şi cea din Tijuana, Mexic.

Vânzările Toyota pe piaţa din SUA au scăzut cu 34% în luna ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici