Toyota recheamă în SUA 50.000 de vehicule de teren Sequoia, înmatriculate în 2003

Constructorul japonez Toyota va rechema în service circa 50.000 de vehicule de teren Sequoia, înmatriculate în 2003, în vederea îmbunătăţirii sistemului de control al stabilităţii acestora.

30 afișări
Imaginea articolului Toyota recheamă în SUA 50.000 de vehicule de teren Sequoia, înmatriculate în 2003

Toyota recheamă în SUA 50.000 de vehicule de teren Sequoia, înmatriculate în 2003 (Imagine: ediafax Foto/AFP)

"Toyota Motor Sales va conduce o campanie de rechemare, voluntară, a circa 50.000 de vehicule 4X4 Toyota Sequoia, înmatriculate la începutul anului 2003, pentru actualizarea programului de control al stabilităţii vehiculelor", a explicat compania într-un comunicat.

În cazul vehiculelor al căror sistem nu este actualizat, acesta s-ar putea activa, la viteze reduse, de circa 14 km/oră, în timpul redemarajului după o oprire, iar vehiculul ar putea să nu accelereze suficient de rapid, potrivit Toyota.

Comunicatul precizează că nimeni nu a fost rănit şi nu au avut loc accidente legate de această problemă.

Toyota a fost amendată cu 16,4 milioane de dolari de către Agenţia americană pentru siguranţa traficului, pentru că nu a avertizat la timp în legătură cu riscul blocării acceleraţiei la unele modele, defecţiune care a dus la accidente mortale în SUA.

Compania japoneză a rechemat din toamna anului trecut, pentru reparaţii, aproape zece milioane de vehicule la nivel mondial, majoritatea în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici