Toyota va lansa pe piaţa americană modelele diesel Tundra şi Sequoia

Toyota Motor va lansa pe piaţa americană două modele diesel, pickup-ul Tundra şi vehiculul sport utilitar Sequoia, contrar strategiei companiei de concentrare pe vehiculele hibrid, a declarat preşedintele grupului japonez, Katsuaki Watanabe, la Salonul Auto de la Detroit.

11 afișări
Imaginea articolului Toyota va lansa pe piaţa americană modelele diesel Tundra şi Sequoia

Toyota va lansa pe piaţa americană modelele diesel Tundra şi Sequoia

Producătorul japonez a ezitat în repetate rânduri să lanseze un vehicul diesel pe piaţa americană, unde cumpărătorii se orientează treptat spre modele cu consum redus de carburanţi.

"Sunt încântat să confirm că modele Tundra şi Sequoia vor fi prevăzute în curând cu motoare diesel V8", a declarat Watanabe.

Vehiculele diesel reprezintă una dintre soluţiile prin care pot fi respectate noile reglementări americane privind eficienţa energetică, care prevăd reducerea consumului de carburanţi al vehiculelor la un galon (3,78 litri) la 35 de mile (56 kilometri), până în 2020, a mai spus Watanabe.

El a adăugat că Toyota va extinde gama de vehicule hibrid cu două noi modele, unul sub brand Toyota, iar celălalt sub brandul Lexus, ambele urmând să fie lansate la ediţia de anul viitor a salonului auto din Detroit.

Toyota a fost primul producător din lume care a produs în serie un model hibrid, propulsat atât electric, cât şi de un motor pe benzină. În decurs de zece ani, de la lansarea modelului Prius la sfârşitul anului 1997, Toyota a vândut 1,25 de automobile hibrid.

Grupul a stabilit ca obiectiv ca, până în 2010, vânzările anuale de automobile hibrid să ajungă la un milion de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici