Toyota va reporni până la finele lunii aprilie toate uzinele din Japonia

Toyota, cel mai mare constructor auto la nivel mondial, va relua până la finele lunii aprilie activitatea la toate uzinele din Japonia, însă la o cadenţă de producţie redusă şi pentru o perioadă limitată.

14 afișări
Imaginea articolului Toyota va reporni până la finele lunii aprilie toate uzinele din Japonia

Toyota va reporni până la finele lunii aprilie toate uzinele din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toyota va relua activitatea între 18 şi 27 aprilie", a declarat un purtător de cuvânt al constructorului auto.

După 27 aprilie, uzinele vor fi închise pentru celebrarea unei serii de sărbători de primăvară, care se va încheia pe 10 mai. Toyota nu are, însă, un plan privind producţia după aceste sărbători.

În timpul perioadei de funcţionare, producţia zilnică a fabricilor nu va depăşi jumătate din cea normală. Compania a repornit o parte din uzine pe 28 martie.

Mulţi furnizori de piese auto din Japonia au fost afectaţi de puternicul seism care a zguduit arhipelagul pe 11 martie şi de valurile tsunami care au urmat. În consecinţă, livrările de piese şi alte materiale esenţiale industriei auto au fost întrerupte, ceea ce a dus la limitarea producţiei de autovehicule.

Un alt constructor auto nipon, Honda, apreciază că revenirea la cadenţa de producţie anterioară cutremurului va dura între două şi trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici