Traficul aerian de pasageri din Europa a ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1995

Traficul aerian de pasageri din Europa a scăzut cu 70,4% în 2020, cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani, arată un raport realizat de Airports Council International (ACI Europe), citat de Euronews.

486 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian de pasageri din Europa a ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1995

Traficul aerian de pasageri din Europa a ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1995

Traficul aerian european a pierdut 1,72 miliarde de pasageri anul trecut.

"Cu doar 728 de milioane de pasageri în 2020, comparativ cu 2,4 miliarde de pasageri în anul precedent, aeroporturile europene au revenit la nivelul traficului din 1995", a declarat Olivier Jankovec, directorul general al ACI Europe.

În raportul anual, ACI Europe a constatat că aeroporturile din Uniunea Europeană au fost mai afectate de pandemie decât cele din afara UE.

Aeroporturile din bloc au pierdut 1,32 miliarde de pasageri în 2020 (-73%), comparativ cu altele de pe continent care au pierdut 400 de milioane de pasageri (-61,9%).

Cea mai severă scădere a numărului de pasageri pe aeroporturile din UE în comparaţie cu aeroporturile din afara UE a fost observată între octombrie şi decembrie, a adăugat asociaţia.

Traficul de pasageri a scăzut cu peste 90% în T4 în aeroporturile din Austria, Republica Cehă, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Slovenia şi Slovacia, cu pierderi în Marea Britanie şi Germania de peste 85%.

Doar Bulgaria, Franţa, Grecia şi Portugalia au depăşit uşor media UE, dar traficul de pasageri a scăzut în continuare cu peste 75%.

„Nicio industrie nu poate rezista de la sine la un astfel de şoc”, a spus Jankovec. "În timp ce unele state au luat măsuri pentru a-şi sprijini financiar aeroporturile, până acum au fost alocate doar 2,2 miliarde de euro în acest scop în Europa, aceasta reprezintând mai puţin de 8% din veniturile pe care aeroporturile le-au pierdut anul trecut".

ACI Europe a raportat că traficul de mărfuri din Europa şi-a revenit până la sfârşitul anului 2020, deşi există încă o scădere notabilă de 11,8% faţă de anul precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici