Transelectrica a majorat cu 22,6% tariful de sistem, aplicat în relaţia cu firmele energetice

Transelectrica a majorat cu 22,6% tariful de sistem aplicat producătorilor, distribuitorilor şi furnizorilor de energie, fondurile urmând să fie utilizate pentru reabilitarea reţelei de transport şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de interconexiune cu statele vecine, a anunţat, luni, compania.

2 afișări
Imaginea articolului Transelectrica a majorat cu 22,6% tariful de sistem, aplicat în relaţia cu firmele energetice

Transelectrica a majorat cu 22,6% tariful de sistem, aplicat în relaţia cu firmele energetice

Avansul tarifelor de sistem - percepute de Transelectrica în calitate de operator al sistemului naţional de transport - a fost aprobat recent de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Sumele vor creşte cu 22,6%, de la 14,4 lei/MWh la 17,66 lei/MWh, fără TVA, potrivit datelor Transelectrica remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, Transelectrica a ajustat cu circa 3% tariful mediu pentru transportul energiei electrice, de la 14,85 lei/MWh la 15,33 lei.

"Tarifele, intrate în vigoare la 1 ianuarie, vor fi valabile pentru anul 2008 şi vor asigura companiei resursele necesare pentru reabilitarea reţelei de transport şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine", se arată în comunicatul Transelectrica.

Majorările tarifelor nu influenţează preţurile plătite de consumatorii casnici de energie.

Capitalul companiei este controlat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, care deţine 73,7% din acţiuni, Fondul Proprietatea, cu 13,5% din titluri, şi alţi acţionari, care cumulează 12,8%.

Compania a listat în 2006 la Bursa de Valori Bucureşti un pachet de 10% din capital, iar în 2008 intenţionează să suplimentează acţiunile tranzacţionate pe piaţa de capital cu 10%. Totodată, 2,8% din tilturile Transelectrica au fost acordate pentru despăgubirea persoanelor deposedate de bunuri în timpul regimului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici