Transformare „structurală“ la BCR pe creditarea corporate

Directorul executiv general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, vorbeşte despre planurile de viitor ale celei mai importante bănci româneşti, BCR, care finanţează o treime din economie, dar care în criză a pierdut teren.

324 afișări
Imaginea articolului Transformare „structurală“ la BCR pe creditarea corporate

Transformare „structurală“ la BCR pe creditarea corporate (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

BCR trebuie să-şi îmbunătăţească în mod „structural“ relaţia cu clienţii cor­­porate şi de aceea va reevalua complet gama de produse şi procese care ţin de creditarea pe acest segment, spune Andreas Treichl, CEO al Erste Group, acţionarul principal al celei mai mari bănci din România.

„În acest moment ne concentrăm eforturile pe îmbunătăţiri structurale, cum ar fi regândirea procesului de creditare, modernizarea infrastructurii şi a reţelelor informatice, managementul operaţional şi analitic al relaţiei cu clienţii, instruirea, testarea şi licenţierea personalului“, a declarat Treichl. Într-un interviu pe e-mail, şeful Erste, pentru care achiziţia BCR acum aproape zece ani a fost cel mai mare pariu făcut de el, a răs­puns întrebărilor ZF legate de evoluţia ac­tuală a BCR, procesul de restructurare a băncii şi curăţare de credite neperforman­te, precum şi de planurile pentru viitor.

Segmentul de corporate pare să fie principalul minus al BCR în acest moment, banca pierzând clienţi în criză pentru că procesul de creditare a devenit greoi, birocratic, banca trecând în cealaltă extremă faţă de perioada de boom. „Pe alocuri şi mai ales pe segmentul finanţărilor corporate aceasta s-a dovedit a fi „distrugătoare de valoare“.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici