Transgaz, Romgaz şi Gazprom ar putea colabora pentru înmagazinarea de gaze în România

Reprezentanţi ai Transgaz, Romgaz şi Gazprom au analizat, miercuri, perspective de colaborare în domeniul înmagazinării de gaze în România, dezvoltarea actualelor capacităţi de tranzit şi dezvoltarea unora noi în contextul proiectului South Stream, susţinut de Rusia.

22 afișări
Imaginea articolului Transgaz, Romgaz şi Gazprom ar putea colabora pentru înmagazinarea de gaze în România

Transgaz, Romgaz şi Gazprom ar putea colabora pentru înmagazinarea de gaze în România (Imagine: Transgaz)

"S-au analizat perspectivele de cooperare în domeniul înmagazinării de gaze subterane în România, alternative de dezvoltare a capacităţii de tranzit existente şi constituirea de noi capacităţi de tranzit pe teritoriul României, luând în considerare aspectele privind sistemul de conducte South Stream pe care Gazprom îl are în analiză. (...) S-a discutat analiza posibilităţilor", a declarat, miercuri, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, la finalul întâlnirii cu delegaţia Gazprom.

Următoarea întâlnire între Transgaz şi Gazprom a fost convenită pentru luna decembrie.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat săptămâna trecută că România este gata să sprijine atât construcţia gazoductului Nabucco, cât şi a South Stream, proiect iniţiat de Gazprom.

Presa rusă a scris, săptămâna trecută, că Gazprom ia în considerare includerea României în proiectul South Stream, pentru a înlocui Bulgaria, stat care creează dificultăţi şi întârzie astfel construcţia gazoductului. Oficialii transportatorului român de gaze Transgaz au infirmat, ulterior, informaţiile, şi au precizat că nu au discutat cu Gazprom despre o eventuală includere a României în South Stream.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici