Transportatorii cer sprijinul Guvernului şi MAE pentru stoparea speculei de pasageri

  • Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere sprijinul Guvernului şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru revenirea la normalitate în transportul internaţional de pasageri
  • UNTRR cere ca angajaţii români cu contracte în UE să se poată deplasa cu autocare în ţările unde îşi desfăşoară activitatea.
1311 afișări
Imaginea articolului Transportatorii cer sprijinul Guvernului şi MAE pentru stoparea speculei de pasageri

Transportatorii cer sprijinul Guvernului şi MAE pentru stoparea speculei de pasageri

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere sprijinul Guvernului şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru revenirea la normalitate în transportul internaţional de pasageri şi stoparea speculei, în contextul epidemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat, UNTRR solicită sprijinul Guvernului, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), MAE şi eurodeputaţilor români pentru revenirea la normalitate în transportul internaţional de pasageri şi facilitarea transportului internaţional rutier de persoane operat de transportatorii români, prin măsuri coordonate la nivel european, care să permită tranzitul autocarelor româneşti în alte State Membre precum Ungaria, Austria, Germania, astfel încât angajaţii români cu contracte în UE să se poată deplasa cu autocare în ţările unde îşi desfăşoară activitatea.

Totodată, UNTRR a transmis solicitări către MTIC, MAE, dar şi către ministrul german de transport, Andreas Scheuer, ministrul de interne din Austria, Karl Nehammer şi secretarul de stat responsabil cu transporturile din cadrul Ministerului pentru Inovaţie şi Tehnologie din Ungaria, Lâszlo Mosoczi, pentru a obţine clarificări cu privire la permiterea transportului rutier internaţional de călători către/dinspre aceste ţări din/către România şi în tranzit spre alte ţări UE pentru operatorii de transport rutier din România.

„În prezent, s-a ajuns la blocaje şi la situaţii revoltătoare, extrem de periculoase pentru pasagerii români. Lucrătorii români care merg să lucreze conform contractelor încheiate cu firme din Vestul Europei sunt nevoiţi să plătească până la 5-6 ori mai mult pe transportul improvizat, deoarece nu au posibilitatea de a călători cu autocare. Aceştia sunt nevoiţi să utilizeze microbuze, în condiţii precare şi cu risc sanitar crescut, generând apariţia speculei şi recent, a unor accidente rutiere grave, cum a fost cel de astăzi, 27.05.2020, din Olanda, când un microbuz în care se aflau nouă muncitori români a fost implicat într-un grav accident de circulaţie”, anunţă UNTRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici