Uber lansează primul Raport global de evaluare a pasagerilor. Locul pe care se află România în topul ţărilor cu cele mai bune evaluări

  • Uber lansează primul Raport global de evaluare a utilizatorilor
  • România se află pe locul 12 în top 20 ţări cu cele mai bune evaluări
  • Iaşul este pe primul loc în topul oraşelor româneşti în care utilizatorii au cel mai bun rating
900 afișări
Imaginea articolului Uber lansează primul Raport global de evaluare a pasagerilor. Locul pe care se află România în topul ţărilor cu cele mai bune evaluări

Cei care călătoresc cu Uber pe 1 ianuarie riscă să primescă un rating slab din partea şoferilor

Informaţiile au fost publicate în primul Raport global de evaluare a utilizatorilor realizat de Uber şi se bazează pe ratingurile oferite de şoferi clienţilor. Raportul prezintă topul ţărilor şi oraşelor în care clienţii Uber au cel mai bun rating în aplicaţie, precum şi zilele şi intervalul orar în care aceştia obţin cele mai bune ratinguri din partea şoferilor.

Potrivit raportului, România se află pe locul 12 în top 20 de ţări cu cele mai bune evaluări din partea şoferilor, fiind precedată de ţări precum Polonia, Japonia, Italia, Chile, Agentina. Pe primul loc în topul preferinţelor şoferilor Uber se află clienţii din Croaţia şi Paraguay.

Oraşele din România în care clienţii Uber au cel mai bun rating sunt Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Bucureşti.

Potrivit raportului, vineri este ziua în care românii au cele mai mari şanse să primească 5 stele din partea şoferilor. La nivel global, ziua cea mai bună este lunea, în timp ce duminica utilizatorii primesc cele mai slabe evaluări.

În România, utilizatorii au mai multe şanse să primească 5 stele dimineaţa, la ora 9.00. Totodată, cei care călătoresc între miezul nopţii şi 4 dimineaţa riscă să primească un rating slab.

Raportul prezintă şi un top al ţărilor unde ratingul clienţilor a crescut semnificativ în ultimii ani, clasamentul fiind deschis de Ghana, ce este urmată de Austria, Hong Kong, Bangladesh şi Bolivia.

La nivel global, 1 ianuarie (Anul Nou) este ziua cu cele mai slabe evaluări pentru utilizatorii Uber, pe când 31 decembrie şi 2 ianuarie sunt cele mai bune zile. De altfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, de Ziua Recunoştinţei şi Halloween, şoferii oferă cele mai slabe evaluări, la nivel global. În România, utilizatorii au primit cele mai bune evaluări în mijlocul verii, pe 1 august.

La finalul fiecărei curse, călătorii şi şoferii au posibilitatea de a se evalua reciproc, folosind un rating de la 1 la 5 stele, în funcţie de experienţa călătoriei lor. Ratingul general este afişat ca o medie.
Feedback-ul este anonim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici