UE ar putea anunţa în această săptămână noile taxe pentru maşinile electrice din China

Experţii estimează că valoarea ar putea creşte până la cel puţin 25%, în condiţiile în care, în prezent, taxa este de 10%.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului UE ar putea anunţa în această săptămână noile taxe pentru maşinile electrice din China

UE ar putea anunţa în această săptămână noile taxe pentru maşinile electrice din China

Specialiştii cred că Uniunea Europeană îşi va dezvălui planul de tarife privind vehiculele electrice din China în această săptămână, potrivit CNBC.

UE are o taxă standard de 10% la vehiculele electrice importate. Taxa va fi majorată provizoriu în cazul vehiculelor electrice din China începând cu 4 iulie.

Analiştii estimează că tariful ar putea fi crescut la aproximativ 25-30%, dar majorarea ar putea fi chiar mai mare, între 30% şi 50%.

Comisia Europeană a lansat o investigaţie în octombrie cu privire la subvenţiile acordate producătorilor de vehicule electrice din China. UE a susţinut că astfel de importuri subvenţionate „au reprezentat o ameninţare economică pentru industria europeană de vehicule electrice”.

Industria vehiculelor electrice din China a crescut rapid datorită sprijinului din partea guvernului chinez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maşini,
ue,
taxe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici