UE sprijină statele membre în gestionarea impactului pandemiei asupra sectorului sportiv

Comisia anunţă că sprijină statele membre UE în gestionarea impactului pe care pandemia de coronavirus îl are asupra sectorului sportiv, potrivit unui comunicat de presă transmis Agenţiei MEDIAFAX.

141 afișări
Imaginea articolului UE sprijină statele membre în gestionarea impactului pandemiei asupra sectorului sportiv

UE sprijină statele membre în gestionarea impactului pandemiei asupra sectorului sportiv

Comisia a prezentat instrumentele şi resursele de care dispune pentru a oferi asistenţă şi a invitat statele membre să le folosească în sectorul sportului. Printre acestea se numără Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII), Sprijinul pentru atenuarea riscurilor de şomaj în situaţie de urgenţă (SURE) şi Cadrul temporar pentru ajutorul de stat.

„Sportul ne învaţă să fim rezistenţi şi disciplinaţi, dar şi ce înseamnă solidaritatea şi cum să acţionăm ca o echipă. Vom înfiinţa o platformă care să faciliteze schimbul de bune practici şi experienţe între statele membre. În acest moment de criză, vom continua să folosim instrumentele noastre existente, inclusiv Erasmus+ şi Săptămâna Europeană a Sportului pentru a ajuta sectorul sportiv, dar va trebui să oferim şi soluţii inovatoare. Voi face tot posibilul pentru a asigura un răspuns european coordonat”, a declarat comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, responsabilă cu sportul, Mariya Gabriel.

Statele membre au salutat eforturile de coordonare ale Comisiei şi şi-au exprimat sprijinul faţă de iniţiativa Comisiei #BeActiveAtHomeCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••. Mai multe informaţii despre videoconferinţa care a avut loc în data de 21 aprilie 2020 sunt disponibile în secţiunea de ştiri a preşedinţiei croate a Consiliului UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici