UE vrea să creeze o piaţă unică pentru serviciile online

Comisia Europeană (CE) va prezenta, până la jumătatea anului 2008, un set de propuneri care vizează crearea unei pieţe europene unice pentru furnizarea de conţinut online, precum muzică, filme şi jocuri, a anunţat, joi, executivul blocului comunitar.

1 afișare
Imaginea articolului UE vrea să creeze o piaţă unică pentru serviciile online

UE vrea să creeze o piaţă unică pentru serviciile online

"Piaţa europeană de conţinut online este afectată de existenţa unui cadru de reglementare fragmentat, de lipsa unor standarde clare şi prietenoase privind accesarea materialelor online protejate prin copyright, precum şi de neînţelegerile severe între participanţi în legătură cu probleme fundamentale precum sistemul de plată a taxelor pentru preluarea de conţinut media", a declarat, într-un comunicat, comisarul UE pentru Telecomunicaţii Viviane Reding.

De asemenea, Reding nu exclude, în ultimă instanţă, opţiunea de a propune o legislaţie specială în sectorul de profil, însă acesta nu este principalul său obiectiv, a indicat un purtător de cuvânt al CE.

"În prezent, procesul se află într-un stadiu incipient", a declarat el la un conferinţă de presă.

Autorităţile europene au identificat patru probleme cheie care trebuie soluţionate prin propunerile CE, respectiv opoziţia unor proprietari de conţinut media faţă de distribuirea online a materialelor proprii, din motive legate de pirateria online, lipsa unor licenţe de copyright care să permită utilizarea conţinutului online pe teritoriul mai multor state comunitare, interoperabilitatea soluţiilor de protecţie a drepturilor de proprietate intelectuală, care permit administrarea drepturilor asupra conţinutului online şi remunerarea autorilor acestuia, şi pirateria în general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici