Un curs prea mare pentru scandaluri prea meschine

Să nu confundăm, când e vorba de previziuni economice, politica şi politicile: pentru analişti şi pieţele financiare, riscuri şi incertitudini politice nu înseamnă, ca pentru noi, că nu se ştie dacă vin la putere "ai noştri" sau "ai lor", ci doar că nu e clar ce politici vor fi aplicate după alegeri.

195 afișări
Imaginea articolului Un curs prea mare pentru scandaluri prea meschine

Un curs prea mare pentru scandaluri prea meschine (Imagine: Shutterstock)

Diferenţa pare greu de sesizat, dar e esenţială. Ca să fie mai uşor de înţeles, avem şi un exemplu concret: leul scade nu pentru că USL vrea să-l dea jos pe preşedintele Băsescu sau pentru că aranjarea suspendării s-a făcut prea repede şi prea din topor pentru standardele europene, ci dimpotrivă, pentru că tranşarea luptei pentru putere din România se face prea lent pentru ca politicile economice din următoarele luni să mai poată rămâne previzibile, informează Business Magazin.

Citeşte mai mult despre evoluţia cursului în Business Magazin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici