Un nou aeroport din 2015 în Bucureşti? Patronul Blue Air vrea să construiască la Adunaţii Copăceni un aeroport cu 10 decolări şi aterizări pe oră

Aeroportul internaţional Bucureşti-Sud, pe care Nelu Iordache, patronul companiei aeriene de low-cost Blue Air, plănuieşte să îl dezvolte în Adunaţii Copăceni (la 22 de kilometri de Bucureşti), ar putea fi alternativa la aeroportul Henri Coandă din Capitală, de pe care zboară acum companiile aeriene low-cost şi cele de linie regulată.

2091 afișări
Imaginea articolului Un nou aeroport din 2015 în Bucureşti? Patronul Blue Air vrea să construiască la Adunaţii Copăceni un aeroport cu 10 decolări şi aterizări pe oră

Aeroportul Internţaional Bucureşti-Sud! Patronul Blue Air vrea să construiască la Adunaţii Copăceni un aeroport cu 10 decolări şi aterizări pe oră

Proiectul va pune la dispoziţie o aerogară pe circa 40.000-45.000 de metri pătraţi, proiectată cu o capacitate pentru 2 milioane de pasageri anual, o pistă cu aceeaşi lungime ca şi cea a aeroportului din Băneasa (3.200 de metri), cel puţin zece porţi de îmbarcare, locuri de parcare, un spaţiu de control tehnic, cafenele şi magazine.

Investiţia în acest proiect, care va obţine autorizaţia de construcţie în următoarele patru luni, după cum apreciază oficialii, este estimată la 200-220 de milioane de euro.

Deocamdată, dez­voltatorii acestui proiect nu au identificat o sursă concretă de finanţare, dar spun că după finalizarea studiului de fezabilitate sunt deschişi pentru orice ofertă.

Lucrările de construcţie vor dura 30 de luni de la obţinerea autorizaţiei, potrivit lui Gheorghe Răcaru, directorul de strategie al grupului de firme controlat de Nelu Iordache, printre care se numără Blue Air sau Infra Group. În prezent s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru acest proiect.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici