Ungaria, alături de România şi Polonia, pe lista potenţialelor destinaţii pentru o fabrică Mercedes

Grupul german Daimler analizează posibilitatea de a construi o fabrică Mercedes-Benz în Ungaria, adăugând acest stat pe lista destinaţiilor potenţiale pentru o investiţie într-o nouă unitate de producţie, alături de România, Polonia şi Serbia.

14 afișări
Imaginea articolului Ungaria, alături de România şi Polonia, pe lista potenţialelor destinaţii pentru o fabrică Mercedes

Ungaria, alături de România şi Polonia, pe lista potenţialelor destinaţii pentru o fabrică Mercedes (Imagine: Mediafax/AFP)

Noua fabrică va produce maşini din noua generaţie a claselor A şi B din gama Mercedes, iar conducerea grupului se va întruni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie privind amplasamentul, transmite portfolio.hu.

Potrivit revistelor germane Auto Motor und Sport şi Automobilwoche, surse apropiate discuţiilor consideră România cea mai puţin probabilă destinaţie pentru investiţia Dailmer.

Proiectul noii uzine specifică o capacitate de producţie minimă de 100.000 de unităţi pe an.

Purtătorul de cuvânt al grupului german nu a comentat informaţiile.

La finele lunii ianuarie, oficiali ai Daimler au anunţat că grupul intenţionează să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz, fiind menţionate ca posibile amplasamente România şi Polonia.

În aprilie, surse din grupul german au declarat publicaţiei Handelsblatt că şi-au extins căutările şi în alte ţări din Europa de Est.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici