UniCredit: Situaţia economică din Europa de Est se ameliorează

Condiţiile economice din Europa Centrală şi de Est se ameliorează, iar regiunea va ieşi din criza financiară înaintea Europei de Vest, a declarat, joi, directorul general al grupului italian UniCredit, Alessandro Profumo.

68 afișări
Imaginea articolului UniCredit: Situaţia economică din Europa de Est se ameliorează

UniCredit: Situaţia economică din Europa de Est se ameliorează (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu putem spune că există un boom în toată puterea cuvântului, însă vedem semne de îmbunătăţire a situaţiei", a afirmat Profumo, avertizând totodată în ceea ce priveşte optimismul exagerat privind Europa Centrală şi de Est.

UniCredit, prezent şi în România, este cea mai mare instituţie de credit din regiune, după active, şi obţine 20% din veniturile totale de pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, notează Reuters.

"Este o regiune care va ieşi cu siguranţă din criză înaintea Europei de Vest", a adăugat Profumo, prezent la un eveniment organizat de Ministerul de Externe de la Roma.

Pe de altă parte, grupul austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB), care deţine banca Raiffeisen International, a lansat anterior un avertisment privind situaţia sistemului financiar din Ucraina, una dintre cele mai instabile economii din regiune.

Reprezentanţii RZB au arătat că banca ar putea să nu poată recupera toate cele 5 miliarde euro pe care le-a împrumutat pe piaţa ucraineană.

Grupul italian deţine în România instituţia de credit UniCredit Ţiriac Bank şi mai multe companii de servicii financiare specializate, respectiv UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici