Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Nuclearelectrica a anunţat că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 de la Cernavodă au fost finalizate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat luni la ora 05:02.

135 afișări
Imaginea articolului Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional

„Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate”, anunţă SNN Nuclearelectrica.

Compania menţionează că în perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activităţi din programul de mentenanţă preventivă şi corectivă, programul de inspecţii, programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerinţelor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare - care se poate efectua numai cu centrala oprită - şi programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

„Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, arată documentul.

Nuclearelectrica SA a intrat în programul de oprire planificată începând cu data de 02 mai, fiind deconectată de la Sistemul Energetic Naţional la ora 11:00.

„Durata opririi planificate este de aproximativ 30 de zile, conform planificării lucrărilor de mentenanţă preventivă şi corectivă care sunt necesare a fi realizate”, preciza la sfârşitul luni aprilie compania.

În structura acţionariatului Nuclearelectrica, Statul Român deţine o participaţie de aproape 82,5%, în timp ce Fondul Proprietatea are aproximativ 9,1% din cotă, iar restul participaţiei este deţinută de alţi investitori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici