Universal Music se pregăteşte să retragă melodiile de pe TikTok după ce negocierile au eşuat

  • Universal Music se pregăteşte să îşi retragă melodiile de pe TikTok după o întrerupere a negocierilor privind plata.
  • Platforma de socializare nu va mai avea acces la muzica unor vedete precum Taylor Swift, The Weeknd sau Drake.
265 afișări
Imaginea articolului Universal Music se pregăteşte să retragă melodiile de pe TikTok după ce negocierile au eşuat

Universal Music, gigantul din industrie care controlează o treime din muzica mondială, s-a aflat în negocieri tensionate cu TikTok, cu sediul la Beijing, în ultimul an, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, scrie Financial Times.

Marţi, Universal a acuzat TikTok de "intimidare" şi a declarat că firma a vrut să plătească o "fracţiune" din tariful pe care alte reţele de socializare îl plătesc pentru accesul la catalogul său muzical. Ca urmare, Universal a declarat că va înceta să mai acorde licenţe pentru conţinutul său către TikTok atunci când contractul va expira la 31 ianuarie.

Marile companii muzicale câştigă miliarde de dolari pe an prin plata drepturilor de autor de la serviciile de streaming şi platforme de socializare, inclusiv Spotify, Apple şi Meta. 

"Pe măsură ce negocierile noastre au continuat, TikTok a încercat să ne intimideze pentru a accepta un contract cu o valoare mai mică decât cea a contractului anterior, mult mai mică decât valoarea de piaţă corectă şi care nu reflectă creşterea lor exponenţială", a declarat Universal.

În replică, TikTok a susţinut că Universal "şi-a pus propria lăcomie mai presus de interesele artiştilor şi compozitorilor".

"În pofida naraţiunii şi a retoricii false a celor de la Universal, adevărul este că au ales să se îndepărteze de sprijinul puternic al unei platforme cu mult peste un miliard de utilizatori care serveşte drept vehicul gratuit de promovare şi descoperire pentru talentele lor".

Este pentru prima dată în era modernă a streaming-ului când Universal a mers atât de departe încât să îşi retragă muzica de pe platforma unei companii de tehnologie. 

"Tacticile TikTok sunt evidente: să se folosească de puterea platformei sale pentru a face rău artiştilor vulnerabili şi să încerce să ne intimideze pentru a ne determina să cedăm în faţa unui acord prost care subevaluează muzica şi îi dezavantajează pe artişti şi compozitori, precum şi pe fanii lor", a declarat Universal.

Veniturile din TikTok reprezintă doar 1% din veniturile Universal, a adăugat compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici