Vânzările Carrefour la nivel mondial au scăzut cu 0,6% în trimestrul doi

Vânzările Carrefour, cel mai mare retailer francez, au scăzut în trimestrul al doilea cu 0,6%, la 20,46 miliarde euro, din cauza condiţiilor economice dificile din sudul Europei şi deprecierii monedelor din Brazilia şi Argentina, potrivit unui comunicat transmis joi de grup.

27357 afișări
Imaginea articolului Vânzările Carrefour la nivel mondial au scăzut cu 0,6% în trimestrul doi

Vânzările Carrefour la nivel mondial au scăzut cu 0,6% în trimestrul doi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile s-au plasat uşor peste estimările analiştilor, care indicau încasări de 20,4 miliarde euro, conform Bloomberg.

La cursuri valutare constante, vânzările Carrefour ar fi crescut cu 1,3%, precizează retailerul francez.

Recesiunea din zona euro, măsurile de austeritate şi şomajul aflat la cote record limitează consumul din Europa, în timp ce tot mai multe companii de retail reduc agresiv preţurile pentru a atrage cât mai mulţi clienţi.

Carrefour nu se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei economice în acest an, dar vrea să majoreze investiţiile în Franţa pentru renovarea magazinelor şi extinderea ofertelor pe mai multe canale comerciale.

În Franţa, de departe cea mai mare piaţă a Carrefour, vânzările au stagnat la 9,6 miliarde euro, pe fondul situaţiei economice dificile şi condiţiilor meteo nefavorabile, iar segmentul hipermarketurilor a continuat să se redreseze, se arată în comunicat.

Pe pieţele europene din afara Franţei, vânzările Carrefour au coborât cu 4,1%, la 5,23 miliarde euro.

Dintre cele mai importante pieţe, Italia se remarcă printr-o scădere puternică de 11% a veniturilor Carrefour.

În prima jumătate a anului, vânzările companiei au scăzut cu 1%, la 41 miliarde euro.

Carrefour operează în România trei formate de magazine, cu un total de 121 unităţi - 24 de hipermarketuri Carrefour, 69 de supermarketuri Market şi 28 de magazine de proximitate Express.

Carrefour a avut anul trecut pe piaţa românească vânzări de 986 milioane euro, fără TVA, cu 3% mai mari faţă de valoarea din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici