Vânzările de gaze ale OMV Petrom au scăzut uşor în primele trei luni, producţia a crescut

Vânzările de gaze ale OMV Petrom (SNP) au scăzut uşor în volum în primul trimestru, cu 0,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă producţia de petrol şi gaze a crescut cu 0,5%, potrivit unui raport al grupului austriac OMV.

6 afișări

Astfel, vânzările de gaze ale Petrom s-au redus de la 1,47 miliarde metri cubi de gaze în primele trei luni ale anului trecut la 1,46 miliarde de metri cubi de gaze în primul trimestru al acestui an.

Totodată, producţia de petrol şi gaze a companiei româneşti a crescut de la 185.000 barili echivalent petrol pe zi la 186.000 barili echivalent petrol pe zi.

Pentru grupul OMV, vânzările de gaze au crescut în perioada analizată cu 18%, la 6,63 miliarde metri cubi de gaze. Producţia de hidrocarburi a scăzut, însă, de la 317.000 barili echivalent petrol pe zi la 304.000 barili echivalent petrol pe zi.

Grupul notează că producţia a fost mai redusă în primul trimestru, în raport cu ultimele trei luni ale anului trecut, din cauza tensiunilor sociale şi politice din Libia şi Yemen. În perioada octombrie-decembrie 2010, producţia de hidrocarburi s-a situat la 320.000 barili echivalent petrol pe zi.

Preţul mediu al petrolului Brent a fost de 105,43 dolari pe baril în perioada ianuarie-martie, faţă de 76,36 de dolari pe baril în intervalul similar din 2010.

În România, iniţiativele de optimizare a livrărilor pentru amortizarea efectelor declinului natural au dus la creşterea producţiei zilnice, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut.

Totodată, costurile totale legate de producţie au scăzut faţă de ultimele trei luni din 2010, cauzele principale fiind cheltuieli mai mici în România, Kazahstan şi Austria.

OMV menţionează că se aşteaptă la cheltuieli speciale de 20 de milioane de euro contabilizate la nivelul profitului înainte dobânzi şi taxe (EBIT) legate în principal de costurile de demolare pe care le implică închiderea rafinăriei Arpechim.

OMV va publica rezultatele financiare pentru primul trimestru pe 11 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici