Vânzările OMV Petrom au scăzut cu 20% în primul trimestru al anului 2023, iar profitul net cu 15%

OMV Petrom a terminat primele trei luni din an cu vânzări de 9,47 miliarde de lei, cu 20% mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut, arată raportul financiar al grupului. Profitul net a ajuns la 1,48 de miliarde de lei, în scădere cu 15%, faţă de primele trei luni din 2022.

444 afișări
Imaginea articolului Vânzările OMV Petrom au scăzut cu 20% în primul trimestru al anului 2023, iar profitul net cu 15%

Preţul gazului a fost cu 44% mai mic în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, energia spot a fost cu 41% mai ieftină iar barilul de petrol Brent a pierdut 21% din valoare. Aceste scăderi semnificative nu sunt resimţite pe deplin de consumatorul final, dar rezultatele OMV Petrom pe primul trimestru arată o contracţie faţă de creşterile istorice din 2022, notează Ziarul Financiar.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat primele trei luni din an cu vânzări de 9,47 miliarde de lei, cu 20% mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut, arată raportul financiar al gru­pului, prezentat Bursei la finalul săptămânii trecute. Profitul net al grupului a ajuns la 1,48 de miliarde de lei şi el în scădere cu 15% faţă de primele trei luni din 2022.

„Rezultatele noastre pentru primul trimestru al acestui an sunt influenţate de scăderea preţurilor internaţionale pentru ţiţei şi gaze, de la nivelurile record înre­gistrate în 2022. În contextul unei cereri mai reduse pentru gaze, carburanţi şi electrici­tate din România, am avut o performanţă operaţională puternică, ce a contrabalansat parţial scăderea preturilor. Profitul net în T1/2023 a fost de aproximativ 1,5 mld. lei, cu 15% mai mic, în timp ce investiţiile s-au ridicat la aproximativ 1 mld. lei, în creştere cu 52% faţă de anul precedent“, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici