Vasilescu: Isărescu mizează pe creştere economică şi în acest an

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, mizează pe creşterea Produsului Intern Brut şi în acest an, chiar dacă în prima jumătate a anului economia va avea o evoluţie negativă, a declarat, joi, Adrian Vasilescu, consilier al şefului băncii centrale.

13 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: Isărescu mizează pe creştere economică şi în acest an

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În BNR este un pariu legat de evoluţia economică. Guvernatorul mizează că nu vom avea creştere negativă în acest an, chiar dacă vom avea scădere în primele două trimestre", a spus Vasilescu, prezent la o conferinţă dedicată finanţării IMM-urilor.

El a arătat că în primul trimestru creşterea economică ar putea fi negativă, dar că, doar în cazul în care evoluţia economiei se va deprecia şi în al doilea trimestru, poate fi vorba de o recesiune.

"Dacă vom avea în primul trimestru şi în al doilea trimestru o creştere negativă, atunci o creştere negativă plus o creştere negativă va da egal recesiune. Va fi foarte bine dacă nu vom cădea în această capcană. Suntem în criză, dar nu în recesiune", a afirmat Vasilescu.

Isărescu a afirmat la finele lunii martie că România va rămâne, prin programul de finanţare externă, în zona pozitivă de creştere economică în acest an.

Vasilescu a arătat că situaţiile de criză vin şi trec, dar important este "să nu moară nicio bancă".

"Este o regulă. Când o economie cade, băncile sunt cele care cad primele. Când o economie se ridică, primele care se ridică sunt băncile. Dacă băncile cad, atunci ar trebui ca dumneavoastră să intraţi în panică", a spus oficialul BNR.

Pe de altă parte, consilierul guverantorului BNR a menţionat că o situaţie îngrijorătoare este că primele date din acest an arată că scad atât importurile, cât şi exporturile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici