Video Vass: Datele privind evoluţia PIB din 2010 alimentează optimismul cu care Guvernul a pornit în 2011

Datele privind evoluţia economiei în 2010 alimentează optimismul cu care Guvernul a pornit la drum în acest an, a declarat, marţi, la seminarul MEDIAFAX Talks about SMEs, Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru.

116 afișări

Estimarea privind dinamica PIB în 2010 arată o contacţie de 1,2% în 2010, mult mai mică decât cea prognozată anterior, de 2%, a adăugat Vass.

"Contracţia mai mică vine din dinamica ultimului trimestru faţă de trimestrul anterior. Aceste date ne alimentează puţin optimismul cu care am pornit la drum pentru 2011", a continuat consilierul premierului.

Economia României a scăzut cu 1,2% anul trecut, mai puţin decât estimările oficiale ale autorităţilor, care anticipau o reducere de 1,9-2%, iar în ultimul trimestru PIB a avansat uşor, cu 0,1%, în termeni reali, faţă de trimestrul anterior, potrivit datelor prezentate marţi de INS.

Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din 2008, odată cu scăderea Produsului Intern Brut în termeni ajustaţi sezoneri, faţă de precedentele trei luni, cu 0,1%. De atunci, PIB-ul a înregistrat scăderi în fiecare trimestru, exceptând creşteri uşoare de 0,1% în trimestrul al treilea din 2009 şi un avans de 0,3% în trimestrul doi din 2010.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici