Vaticanul va adopta regulile UE împotriva spălării banilor, după mai multe scandaluri financiare

Papa Benedict al XVI-lea se va ocupa ca Vaticanul să implementeze regulile Uniunii Europene (UE) împotriva spălării banilor şi fraudelor, a anunţat Comisia Europeană (CE), după ce Banca Vaticanului a fost afectată de mai multe scandaluri, transmite Bloomberg.

36 afișări
Imaginea articolului Vaticanul va adopta regulile UE împotriva spălării banilor, după mai multe scandaluri financiare

Vaticanul va adopta regulile UE împotriva spălării banilor, după mai multe scandaluri financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vaticanul este "angajat" să adopte legislaţia UE până la sfârşitul acestui an, conform unui acord semnat de statul papal cu executivul comunitar în decembrie, a afirmat Amadeu Altafaj, purtător de cuvânt al comisarului pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn.

O comisie comună UE-Vatican a discutat detaliile unei legi care preia în mare parte reglementările comunitare.

Printr-un act al Papei, legea va deveni aplicabilă instituţiilor Sfântului Scaun, inclusiv Institutului pentru Lucrări Religioase, numele oficial al Băncii Vaticanului. Afirmaţiile purtătorului de cuvânt au fost confirmate de un înalt oficial de la Vatican, care a refuzat să fie identificat, din cauza politicii statului papal.

Banca Vaticanului a intrat în atenţie, în septembrie, printr-un nou scandal, după ce procuratura italiană a confiscat 23 de milioane de euro dintr-un cont al instituţiei la o altă bancă din Italia. Procuratura a deschis o anchetă împotriva Băncii Vaticanului şi a principalilor doi directori ai acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici