Veşti bune pentru românii cu credite. Ce va include ordonanţa privind amânarea ratelor? Iată cele mai noi modificări

  • Cererile pentru amânarea ratelor pot fi depuse la maximum 45 de zile după apariţia actului normativ
  • Totodată, pot beneficia de prevederi şi cei care au întârzieri la plată, dacă achită restanţele
8715 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru românii cu credite. Ce va include ordonanţa privind amânarea ratelor? Iată cele mai noi modificări

Veşti bune pentru românii cu credite. Ce va include ordonanţa privind amânarea ratelor? Iată cele mai noi modificări

Ordonanţa privind amânarea ratelor bancare a suferit câteva modificări, una dintre acestea fiind că cererile pentru amânare pot fi depuse la maximum 45 de zile după apariţia actului normativ, a spus luni, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.  

„Sunt câteva clarificări care fuseseră omise. Am extins perioada în care se pot face aceste cereri. Permitem ca aceasta să fie la 45 de zile de la momentul când apare ordonanţa. Totodată, la creditele ipotecare nu se mai capitalizează dobânda”, a declarat Cîţu.

Totodată, acesta a precizat că se prelungeşte termenul până la care pot fi depuse solicitările de către persoanele fizice sau juridice. Noile prevederi vizează un termen de 45 de zile după apariţia ordonanţei.

În al treilea rând, li se dă posibilitatea şi celor cu restanţe să apeleze la această facilitate, a mai explicat Florin Cîţu. Condiţia este însă ca respectivele persoane sau firme să îşi aducă datoria la zi, înainte de a solicita această facilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici