Videanu: Statul ar trebui să-şi reducă participaţia la EnergoNuclear

România ar trebui să îşi reducă participaţia de 51% pe care o deţine la EnergoNuclear, compania mixtă care va construi reactoarele nucleare 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

22 afișări
Imaginea articolului Videanu: Statul ar trebui să-şi reducă participaţia la EnergoNuclear

Videanu: Statul ar trebui să-şi reducă participaţia la EnergoNuclear (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"În opinia mea personală, statul ar trebui să îşi reducă participaţia la cele două reactoare, pentru a creşte competiţia în sectorul producţiei de energie", a spus Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

Din componenţa EnergoNuclear mai fac parte Enel (Italia), Electrabel (din grupul francez GDF SUEZ), CEZ (Cehia) şi RWE Power România, care deţin fiecare câte 9,15% din acţiuni, precum şi Iberdrola (Spania) şi ArcelorMittal România, care au fiecare 6,2% din titluri.

Cele două unităţi de producţie a electricităţii ar urma să fie finalizate în 2015-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici