Vizita lui Lagarde la Bucureşti, urmată de cea a misiunii FMI

O misiune a FMI vine la Bucureşti pe 17 iulie pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, imediat după vizita directorului general al Fondului, Christine Lagarde, care se va afla în România în perioada 15-16 iulie.

166 afișări
Imaginea articolului Vizita lui Lagarde la Bucureşti, urmată de cea a misiunii FMI

Vizita lui Lagarde la Bucureşti, urmată de cea a misiunii FMI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"O misiune a FMI se va afla la Bucureşti în perioada 17- 31 iulie pentru discuţii privind un nou acord cu România. Experţii FMI vor discuta cu autorităţile române recentele evoluţii economice şi priorităţile pentru reforme. Misiunea FMI se va desfăşura în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, iar pe lângă autorităţi vor avea loc întâlniri şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, băncilor, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile", a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, într-un comunicat de presă.

Şef al misiunii va fi Andrea Schaechter, care îl va înlocui pe Erik de Vrijer.

Rezultatele evaluării vor fi făcute publice la finalul misiunii, a spus Tolosa.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, se va afla în România în perioada 15-16 iulie, urmând să susţină la Bucureşti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de creştere" economică în regiune.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul va începe în această lună negocierile cu FMI pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv. Consiliul Director al FMI a avizat, la sfârşitul lunii iunie, cu trei derogări, ultimele evaluări ale acordului cu România.

Autorităţile au precizat anterior că doresc ca noul acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.

Înţelegerea a fost parafată în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, pânã la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducã arieratele şi sã adopte măsuri de îmbunãtţire a managementului companiilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici