Vlădescu: Situaţia României este mai bună decât imaginea care a fost creată

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, vineri, că s-a creat despre România o imagine în care toată lumea se aşteaptă la o prăbuşire, pe fondul lipsei de încredere, dar că "nu trebuie să fim atât de îngrijoraţi".

29 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Situaţia României este mai bună decât imaginea care a fost creată

Vlădescu: Situaţia României este mai bună decât imaginea care a fost creată (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu cred că trebuie să fim atât de îngrijoraţi. S-a creat o imagine despre România în care încrederea a dispărut, iar toată lumea se aşteaptă să ne prăbuşim", a spus Vlădescu, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului pentru aprobarea bugetului pentru 2010.

El consideră că 2010 va fi greu, însă va fi primul an în care "va renaşte speranţa" şi se va relua creşterea economică.

În ceea ce priveşte şomajul, el nu a dorit să facă estimări privind nivelul la care acesta ar putea ajunge în 2010, însă consideră că cifrele depind şi de evoluţia economiei globale.

"Nu cred într-un şomaj atât de mare pe cât se discută", a continuat Vlădescu.

În schimb, el a precizat că va purta discuţii săptămâna viitoare, după trecerea bugetului prin Parlament, despre modalităţile prin care vor putea fi stimulate dezvoltarea şi investiţiile.

De asemenea, el a reiterat că propunerea unui parlamentar privind introducerea unei taxe pe avere poate fi analizată, însă deocamdată taxele vor rămâne la nivelul actual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici