Vlădescu vrea penalizarea persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc

Persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc, ar trebui penalizate, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, prezent la deschiderea şedinţei de marţi a Bursei de Valori Bucureşti.

25 afișări
Imaginea articolului Vlădescu vrea penalizarea persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc

Vlădescu vrea penalizarea persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Întrebat de presă despre discuţiile de la Ministerul Agriculturii cu privire la impozitarea terenurilor agricole necultivate, ministrul a spus că susţine această propunere.

"Deocamdată nu am discutat cu ministrul Agriculturii, dar sunt susţinătorul idei de penalizare a celor care au terenuri agricole, însă nu le folosesc. Eu sunt un partizan al impozitării terenurilor agricole şi o penalitate pentru cei care nu exploatează terenurile agricole ar putea să apară. Din punctul meu de vedere, este bine-venită. Susţin acest model de penalizare pentru cei care deţin terenuri agricole fără să le utilizeze", a declarat Vlădescu.

Proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 de lei şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.

În ianuarie, Vlădescu a declarat că nu există discuţii pentru introducerea de noi impozite în agricultură, însă este necesară taxarea exploataţiilor agricole neînregistrate. El a arătat atunci că problema în agricultură nu constă în nivelul impozitelor aplicate, ci în gradul de colectare a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici