Vosganian are avizul CE pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Acciza la motorina folosită în agricultură va fi redusă, a anunţat, miercuri, la Guvern, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, arătând că a primit un răspuns favorabil din partea Comisiei Europene (CE) pentru scăderea acestei taxe.

10 afișări
Imaginea articolului Vosganian are avizul CE pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Vosganian are avizul CE pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem un răspuns favorabil privind accizele la motorină şi, faţă de reducerea pe care o aveam de un leu pe litru, o să procedăm la o reducere suplimentară de data această la nivelul accizelor", a spus Vosganian.

România a solicitat avizul Comisiei Europene pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, iar ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloş, estima, la sfârşitul săptămânii trecute, că un răspuns va fi primit în circa două săptămâni.

Cioloş a arătat că decizia de reducere a accizei a fost luată deja în Guvern, iar Ministerul Finanţelor a primit sarcină de la premierul Călin Popescu Tărcieanu să elaboreze o propunere în acest sens.

Agricultorii au solicitat reducerea accizei pentru motorina folosită la lucrările agricole în primăvara acestui an, la fel ca şi anul trecut, acuzând costurile foarte ridicate.

O altă propunere a fost creşterea subvenţiei acordate pentru motorina folosită în agricultură, însă oficialii din ministerul Agriculturii au arătat că nivelul de un leu pe litru a fost deja notificat la Bruxelles şi nu mai poate fi modificat.

Acciza la motorină a fost majorată la 1 ianuarie cu 5,6%, la 325 euro/tonă, respectiv la 274,6 euro pe 1.000 de litri.

Guvernul a decis, în luna martie, să aloce 60 de milioane de lei pentru subvenţionarea motorinei utilizate în agricultură, cu un leu pe litru, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici