Vosganian cere Gărzii Financiare să-şi orienteze controalele spre marea evaziune fiscală

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a solicitat, joi, Gărzii Financiare, să-şi reorienteze activitatea de control spre marea evaziune fiscală, în special în ceea ce priveşte TVA şi accizele, şi să stabilească în mod cât mai corect zonele de risc în domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian cere Gărzii Financiare să-şi orienteze controalele spre marea evaziune fiscală

Vosganian cere Gărzii Financiare să-şi orienteze controalele spre marea evaziune fiscală

"Există resurse de creştere a încasărilor bugetare prin reducerea evaziunii fiscale de până la 2 procente din PIB, respectiv 2-3 miliarde de euro, pentru creşterea vniturilor bugetare, până în 2010", a declarat Vosganian la prezentarea bilanţului Gărzii Financiare în 2007.

Instituţia aflată în subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor a desfăşurat anul trecut 173.350 de acţiuni de control, constatând 135.982 de cazuri de abateri de la reglementările financiar - fiscale.

Garda Financiară a aplicat sancţiuni care au condus la atragerea la buget a unor venituri suplimentare de 272,98 milioane de lei, din care s-au încasat, în timpul controlului, 178,5 milioane de lei.

"În timpul controalelor au fost identificate fapte de natura infracţională care au produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 1,4 miliarde de lei, fiind înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor, 2.375 de sesizări, iar în 1.159 de cazuri au fost informate organele fiscale. În conformitate cu prevederile legale, au fost confiscate sau s-a dispus virarea în vederea confiscării, de bunuri şi numerar fără provenienţă legală sau care au rezultat din săvârşirea unor fapte ilicite, în valoare de 103,82 milioane de lei", se arată într-un comunicat al Gărzii.

Personalul instituţiei a fost mărit anul trecut cu 500 de posturi, la 1.805 de posturi, din care 1.605 în structurile teritoriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici